~berakhir sudah sebuah cinta~

December 31, 2009

Semuanya bagai mimpi..datang dan pergi silih berganti..namun yang hanya tingal adalah kenangan..yang amat pasti tidak dapat ku lupakan..dalam hidupku..sebagai insan seorang yang bernama kekasih..ku cuba untuk mengejar masa agar ianya pantas untuk menggapai bahagia..namun aku tiada punya kuasa..ku cuba untuk setia..mengapa aku pula disalahkan selepas semuanya berakhir..sudah tiada cinta..sudah tiada kasih..sudah tiada sayang..sudah tiada pengorbanan..sudah tiada kepercayaan..sudah tiada apa..yang berbaki hanyalah secebis nyawa yang mampu hidup untyk menruskan cerita..tiada apa boleh diubati malahan amat payah untuk sembuh..dan akhirnya usaha yang bertahun diharapkan tinggallah hanya untuk menuju jalan mati..maafkan aku..seandainya aku yang bersalah..hukumlah aku hingga ke akhir hayat..sekiranya engkau pasti aku yang meminta perpisahan..aku tidak bodoh untuk meneruskan kisah yang duka..hanya sia-sia tanpa rasa apa-apa…maafkan aku…aku benar-benar buntu…

5 Responses to “~berakhir sudah sebuah cinta~”

 1. amrina rasyada Says:

  salam.. maaflah kalau yg nak ditanya ni perkara sensitif ye.. you r have a problem in your love? i ask that bcoz, u always write down sad story about it? it’s true?

 2. amrina rasyada Says:

  In my opinion, cinta pada manusia ini sememangnya tidak berkekalan,melainkan ia mengharapkan pertemuan dan perpisahan itu kerana allah.. sebaliknya cinta yang berkekalan adalah cinta kepada allah.. mungkin anta perlu memberikan sedikit masa untuk diri anta memunasabah diri buat seketika..

 3. amirul84 Says:

  cinta untuk manusia memang benar tidak berkekalan..tapi kita tidak boleh mengelakkan diri kita untuk mencintai seseorang..ianya adalah lumrah sesebuah kehidupan..mungkin saya tidak dapat meletakkan cinta itu lebih tinggi dari cinta kepada Allah..insyaallah akan saya muhasabah diri saya…

 4. amrina rasyada Says:

  moga hidup anta sentiasa berada di bawah lindungan rahmat Allah…

  amin. insya allah

 5. Qaseh Suci Says:

  cinta adalah menjadi dambaan pada setiap insan yang merasai untuk d sayangi dan d kasihi…namun cinta pada manusia hanya mengundang kebencian dan kekecewaan..bermula dgn kebahgiaan dan berakhirnya dengan seribu satu perasaan yang sering menjadi tanda tanya..apa kekurangan diri..sedang bertahun-tahun masa yg d ambil untuk mengenal hati masing-masing….kebiadapan pada cinta….menjadi penghuni hati yang setiap…manusia tidak akan pernah puas untuk mendapatkan cinta…manusia tidak akan berhenti mencari cinta…namun dalam kesibukan mencari cinta…telah lupa ada satu cinta yang tak kan pernah menjanjikan kebahagiaan yang hakiki….semoga kau menemuai apa yang kau cari….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: