Kebahagiaan yang hilang

August 24, 2009

22 August 2009 (4.30 Pagi)
Dikala semua orang ramai sedang asyik untuk menjamah sahur yang pertama untuk bulan ramadhan, aku jua turut seangkatan seperti mereka. perbezaannya adalah sahur ku tidak diiringi dengan ramadhan yang ceria.. dikala aku membaca suatu peti massage yang cukup menusuk hati aku.. aku tertanya-tanya siapakah gerangan yang memberi dan menulis massage tersebut..namun tiada sebarang perkataan yang muncul dari jawapan yang tiada mendatangkan sebarang penyelesaian..kawan lama..itulah ucapan yang sedikit membimbangkan perasaan. namun besar maknanya untuk sebuah hubungan..setelah itu tiada lagi harus diperkatakan..dan aku terus diam membisu..bagi dirinya tiada apa-apa dan terus menunjukkan nada gembira..

22 August 2009 (7.30 Malam)
Setelah sahurku berwajah duka..tidak terlepas pula untuk berbuka..berbuka pertama di sebuah kedai..juadah yang cukup sedap namun kesedapan juadah tersebut tidak dapat membantu jiwaku yang terkesima menjadi seperti biasa..ada di depan mata seolah-olah memainka sebuah drama..aku tidak sanggup berdepan dengan semua ini..sampai bila harus aku bertahan..kesabaran seorang lelaki tidak mesti diiuji sedemikian rupa..hati yang hancur bagaikan tiada siapa yang tahu..

23 August 2009 (11.30 Malam)
Saat sampai ke kemuncak..tiada lagi tanda-tanda untuk menyelesaikan kekusutan..bateri telifonku habis..bagaikan menghalang untuk diselesaikan..bagi diriku..amat mudahlah mereka..tiada siapa yang hendak menganggu..saat ianya pergi hati terasa terlalu pedih untuk membiarkannya..tatapi siapakah yang tahu..lalu pergilah aku dengan hati yang penuh sakit..ditanya 20 minit kemudian..ditanya mengapa begini..hmmmm..soalan yang sudah terjawab..perlu untuk dijawab kembali..ia memang satu malam yang teramat mendatagkan kesakitan..

24 August 2009 (8.15 Pagi)
Hari yang indah..cuaca yang agak baik..dalam kesakitan ada lagi sedikit rasa sayang..hukum karma seakan tidak diggunakan..tidak sekali dibalas dengan senyuman pagi..satu lagi konflik yang berlaku..mereka betul..dan aku tidak layank untuk cemburu..haha ketawa dalam nada kesakitan..mereka benar dan aku telah pun salah..aku terima dengan hati yang sungguh sakit..teramat sakit..namun siapakah yang tahu..4 tahun 6 bulan bagaikan satu masa yang panjang namun tiada apa-apa

saifuddin

To be cont……..

2 Responses to “Kebahagiaan yang hilang”

  1. violet_ingrid Says:

    erk…mcm kisah novel…penuh tanda tnya la amirul…hee~

  2. mai Says:

    erm… tertunggu2 sambungan nie… fuh… ayat… mmg mendalam sekali maksudnyer….
    from kak ma (ingat lagi tak?)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: